23-04-2020  Update.

Afgelopen maandag heeft u allen kunnen horen tijdens de persconferentie van onze minister president Mark Rutte, dat de maatregelen waaronder onze duivensport valt tot 20 mei 2020 zijn verlengd. We moeten ons allen er op voorbereiden dat deze maatregelen ( overigens geheel terecht ) langer gaat duren dan wij als duivenmelkers zouden wensen. Echter zoals aan alles komt er ooit een eind, voor die tijd zullen we voor de korte of lange termijn te maken krijgen met de 1,5 meter maatregel. Gelukkig wordt hierover al druk in den landen over nagedacht hoe hier mee om te gaan in de duivensport, en ons hiervoor voor te bereiden mocht er een moment komen dat we mogen gaan starten met het organiseren van wedvluchten. Er zijn al protocollen opgezet door enkele afdelingen in het noorden van ons land, wat op zich een goed initiatief is om er als N.P.O, Afdelingen en vereniging op voorbereid te zijn met in achtneming van alle voorgeschreven voorzorgsmaatregelen op een veilige manier te kunnen starten met het seizoen, zonder onze leden en functionarissen een risico te laten lopen besmet te raken door het Covid-19 virus. Denk als bestuur toekomstgericht hoe u dit in uw eigen vereniging zou kunnen realiseren, zodat we met z’n allen kunnen uitzien naar een veilige start van het duivenseizoen, als daar ineens groen licht voor wordt gegeven.

KLIK HIER  voor het protocol van afdeling 10 & 11

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

Gisteren is tijdens de persconferentie van premier Rutte bekend gemaakt dat de maatregel van 6 april ( waaronder de duivensport valt ) voorlopig verlengt wordt tot 28 april 2020. Duidelijk werd dat de onzekere situatie waarin wij nu verkeren ook na deze datum geen garantie bied dat alles dan weer bij het oude is, we moeten ons er met z’n allen bij neerleggen dat deze situatie langer kan duren dan wij zeker als duivenmelkers lief hebben, het is niet anders. Als je het mij vraagt mogen we er allang blij mee zijn dat als er 1 juni wat regels versoepeld kunnen.  Maar laten we die beslissing maar over laten aan die mensen daar echt verstand van hebben. Wij houden u op de hoogte.  Ook voor nu houd u zelf aan de regels, heb geduld en blijf vooral GEZOND !!

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

Bericht 26-03-2020

Vandaag is in een kamer debat meer duidelijkheid gegeven aangaande de afgelopen maandag aangekondigde beperkende maatregelen. De eerder genoemde datum van 1 juni 2020 geld voor alle vergunningsplichtige festiviteiten/bijeenkomsten. De duivensport valt toch onder de maatregelen welke tot 6 april eerder waren vastgesteld.  Dinsdag 31 maart wordt meer duidelijk of deze maatregel van 6 april van kracht blijft dan wel wordt verlengt. De duivensport is uiteraard ook nog afhankelijk van onze buurlanden België en Frankrijk of en wanneer hun de grenzen weer open gooien. We wachten maar geduldig af, en zullen we ons daar maar het minst druk om maken in deze tijd.

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

Bericht van 24-03-2020

Helaas is wat ik in een eerder bericht al voorspelde uitgekomen.

De beperkende maatregelen zijn voorlopig tot 1 juni 2020 verlengt. De mogelijke start van het duivenseizoen 2020 is hiermee wederom uitgesteld.

Natuurlijk zullen er nu liefhebbers zijn die teleurgesteld zijn, maar vergeet niet dat deze maatregel is ingesteld om u, en allen om u heen gezond te houden, om dit gevaarlijke virus zo snel mogelijk onder controle te krijgen.

Voor nu houd u aan de opgelegde regels zodat ook u en uw naaste familie gezond blijven.