Historie Union de Baronie

Oprichting

In 1958 is onze Union de Baronie opgericht toen nog officieel onder de naam union “De Baronie”. Enkele oud bestuursleden uit de beginjaren waren o.a Henk de Jong, Piet van Gils welke ons samenspel mede bestaansrecht hebben gegeven. Laatst genoemde Piet van Gils en Dhr.Welten zorgde er in 1998 voor dat de Union de Baronie officiële statuten kreeg en werden uiteindelijk op 9 februari 2000 door Notaris Mr. F.A.P.J Cox uit Drimmelen bekrachtigd. In de jaren 1978/1979 vonden er enkele bestuur mutaties plaats waarvan Giel Haast als oud gediende onze Union de Baronie een zeer warm hart heeft toegedragen en tot eind 2015 een van de vaandeldragers was, samen met Will Adriaensen hielden zei onze Union grotendeels draaiende.

Afscheiding

Helaas vond er eind 2015 een afscheiding plaats in onze Union en besloten de verenigingen Rijsbergen, Zundert en Wernhout zich aan te sluiten bij Rayon 2.
Een en ander had tot gevolg dat ons toen voltallig zittende bestuur uit deze 3 verenigingen kwamen, en zei besloten om hun bestuursfunctie per direct neer te leggen.

Gevolg

In het najaar van 2015 was het even crisis van hoe nu verder, gelukkig waren er enkele leden uit de aangesloten verenigingen bereid de draad weer op te pakken en al dan niet tijdelijk een bestuursfunctie te aanvaarden.
Een groot deel van deze kandidaat bestuursleden bekleden op de dag van vandaag nog de bestuursfuncties, waar wij uiteraard zeer content mee zijn.
Enkele jaren later werd besloten door de besturen van Brabant-Noord, C.C.Altena en onze Union de Baronie samen te gaan onder de naam Union de Baronie.